خاچاپوری آجارولی (نان معروف گرجستان)

سرو در ظروف چینی زرین ایران ( طرح سورن )

طرز تهیه:
برای تهیه خمیر؛ ابتدا آب ولرم، شکر و مخمر را مخلوط کرده و هم بزنید و روی آن را پوشانده و کنار بگذارید تا عمل بیاید (حدود 7 دقیقه).
روغن،‌ نمک، سیر، مخمر عمل آمده و شیر ولرم را مخلوط کرده و آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر شده و از اطراف ظرف جدا شود.
روی سطح کار ا آردپاشی کرده و خمیر را 10 دقیقه ورز دهید، سپس خمیر را در ظرفی چرب قرار داده و روی خمیر را بپوشانید و 30 دقیقه در جای گرم به آن استراحت دهید.
خمیر را به 4 چانه مساوی تقسیم کرده و سلفون بکشید و 10 دقیقه استراحت دهید.
کف سینی را چرب کنید. خمیر را به صورت قایقی باز کرده و مواد میانی را روی خمیر قرار دهید، لبه های خمیر را از اطراف روی مواد میانی برگردانید، بالا و پایین خمیر را کمی بپیچانید، لبه های خمیر را با مخلوط زرده، زعفران و شیر رومال کنید و کنجد پاشیده و روی سینی را بپوشانید و مجددا 5 دقیقه به خمیر استراحت دهید (در مجموع سه بار استراحت لازم است).
فر را از 10 دقیقه قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید. خمیر را به مدت 15 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید، سپس خارج کنید و تخم مرغ یا زرده را در مرکز نان قرار داده و 10 دقیقه دیگر داخل فر بپزید، در آخر یک دقیقه هم گریل کنید. از جعفری خردشده هم برای تزئین استفاده کنید.

 

نکته:
* با این مقدار مواد 4 عدد نان خاچاپوری تهیه می شود.

 

طرز تهیه مواد میانی:
پنیر لبنه، پنیر پیتزا و کره را به خوبی با هم مخلوط کنید تا یکدست شود.

مواد لازم:
آب 1 پیمانه
شکر 1 قاشق سوپ خوری
مخمر یک و یک دوم قاشق سوپ خوری
روغن زیتون 3 قاشق سوپ خوری
نمک 1 قاشق چای خوری
سیر رنده شده 1 حبه
شیر ولرم 1/2 پیمانه
آرد 400-500 گرم

مواد میانی خمیر:
پنیر لبنه یا ماسکارپونه
 250 گرم
پنیر پیتزا 250 گرم
کره آب شده 30 گرم
تخم مرغ کامل یا زرده 1 عدد
جعفری خرد شده برای تزیین مقدار کمی

مواد رومال:
زرده تخم مرغ
 1 عدد
زعفران آب شده 1/2 قاشق چای خوری
شیر 1 قاشق چای خوری
کنجد به مقدار لازم

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا معادله امنیتی را وارد نمایید *