قاتق گوشت

سرو در ظروف چینی زرین ایران ( طرح ماربل )

طرز تهیه قاتق گوشت :
خوراکی بسیار قدیمی که در اطراف کرمان تهیه می شود.

نخود خیس خورده و آب کش شده را همراه با یک عدد پیاز چهار قاچ شده در غذاساز ریخته و هم بزنید تا به شکل بلغور دربیاید.

گوشت را همراه چهار زیره و کمی نمک ورز دهید، کمی زردچوبه و فلفل سیاه افزوده و سپس به نخود اضافه کنید و خوب ورز دهید.
از مایه آماده شده به اندازه کوچک برداشته و در دست شکل دهید و در ظرفی چیده و کنار بگذارید.

پیاز باقی مانده را خلالی کرده و تفت دهید تا شفاف شود، سپس سیب زمینی را همراه با زردچوبه، کمی نمک و فلفل به آن بیفزایید و تفت دهید تا سیب زمینی طلایی رنگ شود،
رب گوجه را افزوده و کمی تفت دهید و بعد یک لیتر آب اضافه کنید،

کوفته ها را به آرامی اضافه کنید (به آب در حال جوش)، پس از 10 دقیقه حرارت را ملایم کرده و درِ قابلمه را بگذارید (حتماً باید آب روی کوفته ها را گرفته باشد)،

زمانی که مقدار سس به یک سوم رسید ترخون را افزوده و بعد از 5 دقیقه قاتق گوشت را همراه آب آن در ظرف مناسب ریخته و همراه نان سرو نمایید.

 

مواد لازم برای قاتق گوشت :

نخود خیس خورده (به مدت 12 ساعت) یک دوم پیمانه
پیاز 2 عدد
گوشت چرخ کرده (مخلوط گوسفندی و گوساله) 300 گرم
چهار زیره (آسیاب شده) 1 قاشق چای خوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
سیب زمینی مکعبی خردشده 1 عدد
رب گوجه 1 قاشق سوپ خوری
ترخون خشک 2 قاشق سوپ خوری
روغن مایع به مقدار لازم

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا معادله امنیتی را وارد نمایید *